nová míza...

...a chuť tvořit :-)


Krásný čtvrtek , přeji!

Že by za to mohlo sluníčko , které už nějaký ten den svítí, nebo nový pracovní koutek a nebo snad "omlazený" počítač, který mám zpět (i když s jednou malou chybkou, ale tu snad brzo doladíme) a kromě toho že má paměť, kterou by mu slon mohl závidět tak je rychlý jako gepard (když už jsem u těch zvířat :-).

No a vlastně u zvířat ještě zůstanu, protože náš Max umí být taky pořádný zvíře a protože roste jako z vody, brzy dostane postel pro velký kluky a pár změn do pokojíku.

A jak jsem se tak trochu probírala svými odloženými a nedodělanými projekty, během přerovnávání v patře, dostala jsem chuť, sílu a inspiraci alespoň pár věcí dotáhnout.



Už to budou skoro dva roky , kdy jsem musela usednout s Aničkou v bříšku a moc se nehýbat.
Dečku, kterou jsem začala háčkovat pro novorozeňátko Andulka předběhla a já pak dvakrát koupila další přízi, abych zjistila , že jedna je moc tmavá a druhá moc světlá :-))), pak jsem taky kdysi bezhlavě koupila látku , která se mi hrozně líbila, hlavně ta kombinace barev, které se mi ale vlastně domů vůbec nehodí a vůbec mě nenapadlo co z toho ušít.
No a když jsem nakonec náhodou donesla pro Adama z nějakého hobby obchodu set barevných přízí, kde byla i kombinace tyrkysová a žlutá, konečně přišel nápad.


Z šedé příze, původně na dečku (mimochodem i na té pracuji, tam mě zase políbila múza a snad jsem našla řešení, jak ukončit okraje , které se mi nedařilo ze začátku udržet rovné), jsem uháčkovala jednu stranu povlaku na polštář a jako barevný detail jsem tam uháčkovala jednu linku stejnou barvou jako je látka na zadní část polštáře.
Žlutý už je hotov a Max nad ním jásal (no on jásá nad každou novinkou , kterou vidí :-)) ), ale snad bude s mým výběrem barev  do jeho pokoje spokojený.

zdroj fotek: pinterest  koláž : já 

Je jasné, že těch barev v pokojíku bude víc, ale tohle by se mi líbilo jako základ.


Vzorovanou látku použiji ještě na nějaké detaily do pokojíku, sama zatím nevím co to přesně bude, ale možná nějaký přehoz, deka, praporková girlanda a nebo kapsář.



Kromě super pracovního koutu mi hraje tento týden na ruku i fakt , že je poprvé Max ve školce 3 dny za sebou a Andulka si dává před obědem 2 až 3 hodinky spánku.
Což mi nakonec vyhovuje možná víc, než spánek poobědový, protože když jezdím kolem jedné pro Adama, tak je Andy už vzhůru. 



Ale je pravda, že když se člověk do něčeho zabere, tak dvě hodinky jsou fuč raz-dva!
Závidím všem sovám, co jsou schopné fungovat večer, občas sice uháčkuji pár řádek, ale večer mi to prostě nejde.

Mějte fajn den!

Komentáře

Šitý.domov píše…
Krasna kombinace barev.Ja ji letos pouziju v obyvaku,ktery ma zaklad modry a na jaro se zluta jako doplnek perfektne hodi,uz se tesim na zlute petrklice a narcisky 😍
Jana píše…
Není co závidět. Ty rána jsou potom strašná! :-( A co teprve ty přibývajicí vrásky :-). Ty polštářky jsou famózní. Moc krásné, Lucko. Můžu se zeptat jaká příze?
Hezký pozdrav do mlýna posílám...
Jana
Jana Burianová píše…
Já jsem sice sova, ale zase mi unikají rána, dopoledne a začínám fungovat až v podvečer. takže všechno má svý:) Krásná hra s barvami:)
Petula píše…
Krásná kombinace, krásná inspirace, polštářky jeden hezčí než druhý :) Krásně vám to ladí, těším se co vznikne dál :)
Hana píše…
Moc pěkné nápady Lucko-co ty všechno stíháš.......těším se na pokojík jak ho vyšperkuješ pro Maxe.
Mirka píše…
Vypadá to skvěle !!
Jarča píše…
Ta kombinace šedé se žlutou a modrou je výborná,jinak já byla sova na mateřské a ty rána za to snad ani nestojí,a teď jsem po práci a dětech tak unavená že spím i v seďe u telky.
Jarča píše…
Ta kombinace šedé se žlutou a modrou je výborná,jinak já byla sova na mateřské a ty rána za to snad ani nestojí,a teď jsem po práci a dětech tak unavená že spím i v seďe u telky.
Rady Višňová píše…
To je bomba. Ta barevná kombinace mě úplně uchvátila.
Lucie píše…
Super barevná kombinace, Luci! Těším se na výsledek. :-) Lucie
Tak to se povedlo! Ty polstare jsou bozi. Ja hackuju rodinnou deku na pohadkove vecery, uz rok. A uz je take dvojbarevna, pac jsem stejnou barvu nesehnala. A mouna pridam i vas prouzek, protoze je bozi a kdyz nic tak nase deka uz nema co ztratit :D
Jarinka píše…
Přesně v těchto barevných kombinacích jsem si před třiceti lety upletla svetr, tak mi to tak nějak připomnělo staré časy, kdy jsem ještě hodně pletla.
intuice píše…
Ranní vstávání v 5 hod, abych byla včas v práci, mi také nedělají dobře. :-)

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...